“De huidige trends zijn vooral gelinkt aan de natuur”

Als je het hebt over interieurinrichting, dan staat Van de Velde Home beslist op je lijstje. Van de Velde Home aan de Leopoldlaan biedt alles voor de inrichting van je woning onder één dak. Je vindt er een ruim aanbod verf, behangpapier, decoratie, verlichting, tapijten, gordijnen en zonwering. De specialiteit van Van de Velde Home zijn totaalprojecten waarbij het verschil wordt gemaakt op het vlak van ervaring, kwaliteit, prijs en service.

Hoe ervaren jullie de huidige toestand? Zien jullie een toenemende belangstelling voor interieurinrichting?
Geoffrey Van de Velde: “We zijn de voorbije maanden totaalprojecten blijven doen, maar je merkt dat het funshoppen heel wat is verminderd. Mensen die nu langskomen hebben meestal heel specifieke vragen. Wat me daarbij sterk opvalt, is dat vooral onze jongere klanten dikwijls al heel goed geïnformeerd zijn. Mensen spenderen minder geld aan vakanties, zijn vaker thuis en hebben daardoor meer tijd en budget voor de inrichting en het interieur van hun woning. Maar het blijft hoe dan ook een moeilijke periode.”

Welke zijn de meest opvallende trends op dit ogenblik?
Geoffrey Van de Velde: “De focus ligt vooral op de natuur. Helemaal nieuw is deze trend niet, want al voor de coronacrisis was er een toenemende aandacht voor het natuurelement in designs en prints.”

„Begeleiden en informeren van klanten“

Op welke manier maken jullie het verschil voor klanten?
Geoffrey Van de Velde: “De technologie in onze sector evolueert zo snel dat we klanten graag begeleiden en informeren over de opties die ze hebben. Daarom komen ze ook in de eerste plaats naar hier. We onderscheiden ons door een persoonlijke aanpak, een uitgebreide service waaronder het thuis opmeten en de nazorg en opvolging.”

Hoe zie je de verdere toekomst?
Geoffrey Van de Velde: “Hoewel door de huidige omstandigheden veel minder design- en interieurbeurzen plaatsvinden, houden we de vinger aan de pols door meer en meer te gaan samenwerken met lokale leveranciers. We kopen zoveel mogelijk lokaal in wat op zich goed is voor onze lokale economie.”

Van de Velde Home vind je in de Leopoldlaan 47 in Dendermonde. Meer informatie: 052 22 55 12 of dendermonde@vandeveldehome.be.

Lees ook deze artikels