“Behoefte aan betaalbare huurwoningen blijft groot”

De sociale huisvestingsmaatschappij De Volkswoningen maakte op 2 september zijn ‘jaarverslag 2019’ bekend. Daaruit blijkt dat “de nood aan degelijke en betaalbare huurwoningen zeer hoog blijft”. “Daarom hebben we in 2019 verschillende nieuwe projecten voorbereid. Bovendien hebben we enkele nieuwbouwprojecten opgestart, verder afgewerkt of opgeleverd. Zo zal het aanbod van De Volkswoningen de komende jaren groeien, zodat we nog meer mensen kunnen bedienen”, licht voorzitter Marcel Segers toe in het jaarverslag. “Naast de nieuwbouwprojecten zetten we ons ook sterk in om het bestaande patrimonium aan te passen aan de hedendaagse bouwnormen. Zo hebben we heel wat woningen voorzien van extra comfort voor de zittende huurders. Denk hierbij onder meer maar aan het plaatsen van isolatie, het vervangen van ramen en het vernieuwen van het keukenmeubilair, sanitair of de cvinstallatie. Woningen die absoluut niet meer voldoen aan de huidige normen of waarvan de renovatiekosten te hoog oplopen, werden verkocht. De opbrengst daarvan investeren we in renovatie of nieuwbouw.”

Lees ook deze artikels